.

.
(Όσα δεν βολεύονται -για τεχνικούς λόγους- στον "επίσημο" ιστότοπό μας...)

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

14 & 15 Μαΐου: 2ήμερο φεστιβάλ «Ευαισθητοποιημένης Ανακύκλωσης». Το σχολείο μας ήταν εκεί!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Σεπ 2016): 
Ο Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Πέλλας, στον οποίον παραδόθηκε το καροτσάκι που βοηθήσαμε να κατασκευαστεί, μας έστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:



Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 οι μαθητές του σχολείου μας Αντρέ-Στέφανος, Αχιλλέας και  Κιάρα παρέδωσαν ένα από τα έξι αναπηρικά αμαξίδια σε άτομο με αναπηρία.

Η βιωματική δράση της ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης αναβαθμίζεται …και συνεχίζεται μαζί σας!

Αγαπήστε την Ζωή, Προασπίστε το Περιβάλλον, Στηρίξτε τον Άνθρωπο που σας χρειάζεται!






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


2ΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»
 
 του Συλλόγου Εθελοντών
 «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»   ό,τι  εστί Αξία Ζωής !!! 

  ΘΕΜΑ : ’Είμαι παιδί !!!
Μαθαίνω να φροντίζω τον άνθρωπο,
προασπίζοντας το περιβάλλον’’



Η εθελοντική δράση της ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης χρησιμοποιεί σαν εργαλείο της τα πλαστικά καπάκια, έχοντας ως στόχο της να μυήσει -κυρίως τα παιδιά, τους μαθητές & τους νέους- σε αξιακές πρακτικές που προασπίζουν τον Άνθρωπο & το Περιβάλλον.

Στην δράση συμμετέχουν έως σήμερα 76 σχολεία και δεκάδες φορείς & ευαισθητοποιημένοι πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Αν και σημασία έχει η συμμετοχή και ο στόχος της και όχι η ποσότητα των πλαστικών καπακιών, καταγράφεται η ποσότητα αλλά και η ποιότητα της εν λόγω ανακύκλωσης.
Με αυτόν τον μπούσουλα, καλούνται τα 6 πιο ενεργά σχολεία που συμμετέχουν στην δράση να παραδώσουν - με αντιπροσωπείες μαθητών τους- τα ιατρικά βοηθήματα σε ΑμεΑ που τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα έχουν.

Τα βοηθήματα δίνονται σε ΑμεΑ τα οποία έχουν προταθεί από επίσημες κοινωνικές υπηρεσίες & φορείς ΑμεΑ, σύμφωνα με τις αντικειμενικές τους ανάγκες.

Ο απολογισμός της δράσης, η διάκριση των 20 πρώτων σχολείων που συμμετείχαν στην δράση, τα σχολεία που συμμετείχαν με δρώμενα ή εικαστικά στο 2ημερο φεστιβάλ και η επίσημη αναφορά όλων όσων πήραν μέρος στην φετινή δράση της ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση του βιωματικού φεστιβάλ 14 & 15 Μαΐου 2016, στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

Η ποιοτική και ποσοτική συγκέντρωση πλαστικών καπακιών από τους μαθητές του σχολείου μας, το κατέταξαν 4ο από τα 76 σχολεία που συμμετείχαν στην εθελοντική αυτή δράση, προβάλλοντας έτσι την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου